+Follow|Dashboard
♥ Perfectly Imperfect ♥
The owner

Nobody perfect!
Think u are perfect? Think Again!

Hero&Heroin

MR.ISMAIL ♥ MRS.NORHAYATI

Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : Byla
Background : FPA
Also thanks to: Lettha

Scream loudly





January 04, 2012
love her . @ 8:36 AM | 0 talkative person(s)

hye-2 :) assalamualaikum . malam-2 buta ny byla nak talk pasal " KAWAN BAIK " . wee mesti semua ade kawan baik or yang rapat sangat-2 kan . yea mesti la . ofcourse la byla pun ade . nak tahu siapa --> NADIA SYAHIRA <3 loveee wey dekat dia . byla rapat sangat-2 . tapy selalunya kawan rapat ade yang kenal dari sekolah rendah or kecil lagy kan but byla kenal dari darjah 6 tapy tak pernah bertegur langsung . masing-2 sombong nak mampuih . hehe then , sekolah menengah byla same dengan dia . kami mula rapat dari form 3 and now kiteorg dah form 5 . tak lame pun kiteorg kenal kan tapy dah rapat macam apejeee . mula rapat dari form 3 and dia juge anak angkat kepada parent byla . so , dia selalu ikut byla tidur rumah and whatevaa semuanya dengan dia . pergy mane-2 semua berdua jela . hee -,- biase la kawan rapat kan . now , dia dah takde dekat dengan byla lagy sebab dia dah pindah ikut parent dia ke penang . jauh ryte ? mula-2 dia nak pindah seriously byla sedih gile kot . yela , kawan baik byla nak pindah kan siapa tak sedih . yang selalu bersama tapy lepas dia pindah byla dah sorg-2 . weee memang sedih sangat la . menangis byla dia nak pindah auwww . yukkk . dia ny memang tak pernah kisah orang langsung , kenal ker tak dia main tegur je . of course dia peramah , menbebel je kerja tapy kata-2 dia semua buat orang lain tergelak bosar ! hahaha .okay suke bile dengan dia . sekarang dah susah nak jumpe dia , tyme dia balik kg dia dekat muar je baru boleh jumpe . sebab dia memang akan datang rumah byla dekat jasin ny , yehaaa dia tak datang cepuk dia . haha gurau :) anything nak berhubung semua melalui facebook or fhune je sekarang . okay la tu dari takde kan . nak tengok dia tak , ny ade gambar dia , dia seksi auwww <3 meletup !


haaa tula dia ! seksi kannn . dia memang macam tu . ignore je kan . hahaha . btw , tady kiteorg ade wall to wall auww . tetibe dia hantar dekat wall byla DP kita same , budak sekolah . yehaaa memang same la pakai baju sekolah . excited masing-2 . tapy byla letak DP for 1st day je . haha kejam betul byla kan . maneade la . baik-2 aje . huhu . memang rindu dia sekarang kan . wot wot , imissyouuuu sayanggg , iloveyouuuuu <3 muah muah . cium sikit -,- hehe . 

nadia syahira :) 

nabilah ismail :)


p/s : same kan DP kiteorg <3 LOVE LOVE -,-

KITA KAWAN KAN ?
EH , MESTILAH !
ORANG KATA , SAHABAT SAMPAI MATI .
SAHABAT DUNIA AKHIRAT .
BEST FRIENDS FOREVER <3

bukan senang nak cari kawan yang baik ,
bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik .

kawan yang baik tidak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya ,
kawan yang baik tidak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya ,
sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk capai kejayaan .

kawan yang baik tidak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk atau sia-2 ,
kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk membuat kebaikan ,

kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira ,
kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa ,

kawan yang baik tidak pernah memaksa kawan baiknya untuk sering berada disisinya ,
kawan yang baik tidak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan baik ,
kawan yang baik tidak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik , kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya .

kawan yang baik akan selalu mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat dalam doanya .

kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna , 
kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita .

kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita ,
kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya .

kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan kita ,
kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya .

kawan yang baik akan memanjangkan naskhah ini kepada kawan-kawannya bukan kerana terpaksa , bukan kerana suka-suka , tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan kawannya untuk mejadi kawan yang baik kepada kawan baiknya .

dan kalau kita hendak mendapat kawan yang baik , kita mestilah terlebih dahulu menjadi seorang yang baik kepada kawan baik kita .

dan semoga kita menjadi kawan yang baik sampai bila-bila !

kbai jage diri assalamualaikum :)

NADIA SYAHIRA RAZIF -,-
NABILAH ISMAIL -,-


❤ older posts / newer posts ❤