+Follow|Dashboard
♥ Perfectly Imperfect ♥
The owner

Nobody perfect!
Think u are perfect? Think Again!

Hero&Heroin

MR.ISMAIL ♥ MRS.NORHAYATI

Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : Byla
Background : FPA
Also thanks to: Lettha

Scream loudly





March 07, 2012
@ 8:12 AM | 0 talkative person(s)



Hiii dear! how are youu? sihat? weeee byla sihat je! haaa, tk pelik kee tengok blog byla. see! berwajah baru kannn. sendiri buat okay, penat godek godek sini sana. lastly berjaya! hihi excitedd gilee tauu :) btw, enjoy!

okbai salam :)

❤ older posts /
February 07, 2012
kursus kepimpinan @ 2:33 AM | 0 talkative person(s)


hye :) bile nak story pasal pegy kursus kepimpinan hari jumaat sampai sabtu haritu tauuu. hihi for information ny kali kedua byla pegy kem tauuu. auwww teperanjat tak? yeahh! kursus ny wajib kena pegy sebab nak pimpim murid-2 lain sebab dalam kelab komputer byla jady naib pengerusi and krs byla jady penolong bendahari. but kursus ny byla wakil sebagai under krs. huuuu jumaat dalam pukul 2.30 byla dah sampai sekolah dengan atika. tunggu tunggu semua, dalam pukul 3 kiteorg bergerak dengan 2buah bas ke laman 3budaya dulu untuk belajar berenang . hahaha.







hihihi sorry tyme belajar berenang malas nak amek!

then, siap semua bergerak ke tempat penginapan di chabau, pilih katil semua then bersiap untuk solat maghrib and isyak, makan malam dan terus ke aktiviti malam iaitu ceramah,









12.00 tengah malam aktiviti semua berakhir dan pergi minum malam and terus tidur. menunggu untuk aktiviti esok puleee. 












aktiviti siang tuu ceramah juge sampai la pukul 1.30 dan terus bersiap untuk makan tengahari, kemas bilik dan perkarangan tempat kem, upacara menyerahkan sijil dan terus berangkat pulanggg.


tu sajee selama 2hari 1malam disana. semua tuu kenangan sebelum tamat form5. kenangan kenangan :)
thankyouuu so much, semoga saya boleh jady seorang pemimpin di kelab dan persatuan tuuu.
INSYA-ALLAH :)










❤ older posts /
al-fatihah @ 2:07 AM | 0 talkative person(s)


hye :) lame dah tak update blog kann. takde mood pluss malas plus busy. heeeeee, haa! mesty korang terkejut dengan title byla harini kann? okay byla nak story tentang kematian ex byla ZAFRAN BIN ZAINUDIN, act tyme byla form 1 or 2 macam tulaaa. even dah lame sangat kiteorg break and sejak dari break tuu kiteorg macam musuh. tapy seriously byla rase macam serba salah sgt-2 sebab seminggu sebelum arwah meninggal, kiteorg ade bergaduh dekat fb. aduyy sorry sangat-2, aku tak sempat nak minta maaf dekat kau. aku mampu doakan kau tenang dekat sane. aku tak sangke ajal kau lebih cepat dari kami semua. kiteorg semua redha sebab ajal kite semua datang bile-2 mase saje kann. cuma cepat atau lambat jeee. kite cuma sentiasa bersedia dengan segala amal ibadat. hmm firstly cerita dia macam ny, malam sabtu 04.02.2012 tuu akk aku tengah online and tetibe kejutkan aku then say zafran exsiden and meninggal dunia, sekarang ade dekat hospital. terus akk aku call kawan arwah tanya, semua cakap betul. tapy taktahu la kenape malam tuu byla rase macam takde ape-2 sebab tengah demam teruk malam tuuu. taktahu la kenape tyme tuu byla macam langsung takde perasaan. esok tuu, ramai gilee kawan-2 byla yg call and text byla tanya pasal arwah, dah macam byla pule kan family or awek arwah. its okay takpe la, dorg tanye, byla jawab jeee. sebelum zohor sepupu arwah text, arwah dah selamat dikebumikan sebelum zohor kot ( tak tengok jam ). then byla just suruh " ucap takziah dekat mak arwah and sorry tak dapat hadir ". then , awek arwah ade hantar text dekat byla minta maaf semua, okay byla maafkan sebab takde ape nak bermusuh lagy sebab arwah dah takde. hmm. tengok status dekat facebook semua penuh dengan cerita tentang arwah and tengok wall akk and sepupu dia semua , Ya allah! sedih sangat-2, tapy dorang hadapi dengan tabah sekali. 

sepupu byla hantar dekat wall byla :'(


hmm, mungkin byla dengan dia dah lame break kann. so byla tak rase sangat kehilangan arwah tapy sampai sekarang byla tak percaya yang arwah dah takde, bile tengok gambar arwah, haihh seriously macam arwah ade lagy. hmm, berita kematian arwah ade masuk dalam berita tv3 and surat khabar kosmo. aduhai, teruk betul kannn. pelanggaran motor dengan motor boleh mengakibatkan sampai 3orang meninggal dunia dan 2orang cedera. tula kuasa ALLAH kannn. kite berdoa jelaaaa. 

arwah zafran zainudin semasa raya tahun 2011.

Ya allah sedih betul bile bace surat khabar ny. sedih sangat-2 tengok mak arwah. kasut futsal arwah jady kenangan untuk mereka sekeluarga.



Lepas je bace, byla kesian sangat-2. baru sekarang byla rase sedihnye bile dia dah takde. mungkin sebab byla pernah bersama dengan dia dulu and kenal dia. sedih sebagai seorang kawan tak lebih dari itu. hmm, kepada keluarga arwah takziah dan redha dengan pemergian arwah. ALLAH lebih sayang kan arwah. kite mampu berdoa agar arwah tenang di alam sana. AL-FATIHAH, aminnnnnn.




❤ older posts /
February 04, 2012
ergggggggggggggg @ 6:26 AM | 0 talkative person(s)



|
|
v


|
|
v


|
|
v










❤ older posts /
January 31, 2012
@ 6:44 AM | 0 talkative person(s)


hye, lame dah kee byla tak update ehhh, lame kannn? adoii, takde lame mane la byla oiii. kecoh! 
sorry la, act byla busy sgt sgt plusss malas gileeee, hihi. cerita semua ditangguhkannn. okay meh sini rapat.
alaaaa, gedik jelaa akn byla ny haaa. macam popular sgt jelaaa ehhh. huhuhu!
okay dah cukup cukup, takde apee pun nak cerita , alahai menyampah kannn.
hmm, firstly byla nak wish thankyouuu so much dekat akk sorg ny haaa! alahaii melting, hihi ,
sebab sebab hihi , sini tengok -->

ny haaa! kakak ny puji , haha perasan je kann byla ny! huagggggggg bukan main menyuka lagy haaa,

hehe, sebab tulaaa. alahaii kaka ny jangan la macam tuuu. nanty byla kembang laaa puji macam tuuu,
act biase je kannn, takde la lawa mane . macam apejeee , hihi
kakak tu form 6 sekolah same dengan byla tauuu.
tapy takpenah langsung bertegur even terserempak pun susah gilee nak senyum.
**dah memang perangai byla susah sgt nak senyum dekat oranggg. sorry la tapi bukan sombong tauuuu
byla tak kesah sebenarnyeee. if orang okay dengan byla, confirm byla okay jeee dengan orang lainn tauu
byla taksuke memilih kawan , tak kesan la dia cantik or buruk , handsome or buruk, kaya or miskin, jahat or baik ( tp kalau jahat sgt confirm taknak ) hihihi. 
haaa! see! tak memilih kannn. so, spe-2 nak jady kawan byla . sini kenal kenal, tuu pegy add fb bylaaa .
tp nak chat byla or wall tuu cakap laa dulu ehhhh, 
mean, ckp la korg bace dari blog bylaaa. sekurangnye byla tahuu you all see blog byla.
sebab nak layan org dekat fb tuuu kena hati-2 juge kannn.
sekarang ramai orang yang susah percaya and tak betul! **sukehati jee kan ckp macam tuuu
its okay la kenyatan kannnn.

haaaa! ny adik aku FATIN ALIA
sec, kenape dengan gambar tuuu? haaaaaaa! byla nak story pasal semalam adik byla sorgg ny haa dapat masuk asrama (tapi tak jauh dari rumah) hihi jalan kaki pun sampai laaa. 
tp, dia still nak stay dekat asrama juge kann. so, biarkann la. lagipun memang dia mesti duduk asrama sebab kelas pertama dekat sekolah tuuu , baru form1 and upsr dapat 4A 1B .
so, cikgu galakkan la duduk asrama sebab bair dorg concentrate lebih sikit kannn.
then, mak byla pun settlekann semua pasal asrama , haritu juge kena masuk asrama .
kalau korg nak tahu, byla selalu sgt bergaduh dengan dia, kadang-2 sampai menyampah laa ehhhh
yeah! macam apeje kannn. huhu
tyme dia nak pegy asrama tuu, byla tengah online and tetibe dia masuk bilik byla say " nak pegy asrama dah ".
dia nak salam byla, alahaii, adik kannn byla salam jelaaa. ( tak penah okay bersalam ) hihi teruk kannn!
kteorg ny ibarat kucing dengan anjing la wehhhh.
dia dah salam semua terus pegy.
hihi yang kelakarnye ayah byla macam sedih jee wehh nak biarkan dia duduk asrama, padahal dekat je .
jerit pun dengar la kot. haha seriously mmg dkt sgt,
malam , mak byla ajak makan , bantai ayah byla termenung and tetibe tanya " selalunye asrama buat ape ehh malam malam ny " hahaha KELAKAR!
24hour asik tanye dekat mak byla je pasal asrama . hihi layan kann ajelaaaa . tengah rinduu kot. huagggg
balik je sekolah tady ayah byla tanya adik byla yang laky jumpe tak adik perempuan byla tu haaa! macam macam dia tnye haaa. hihi
adik byla yang laky satu sekolah dengan dia tapy tak duduk asrama. so, jady la dia reporter ayah. huhu
tak penah penah anak dia duduk asrama tyme sekolah, sekali ade sorgg masuk .
mmg tak dapat terima kenyataan kot. hahahahaha
dah dah tu ajeeeee , penat gelakkk ny! hihi

kbai, jage diri salam :)




❤ older posts /
January 28, 2012
we're like childish! @ 7:28 AM | 0 talkative person(s)


hye semua, sihat korang? dah lame kann byla tak update, wekk bukan lame mane pun.
alahaii, si byla ny cakap macam orang lain tunggu-2 pule kau update! story dah laa tak best!
hihi kan kan apelaa byla ny! perasan lebihh, adoii ape aku merepek bukan-2!
tak habissss lagy haaaa! mesti korang excited gilee nak tahu kann
alahaii, cepat la cerita . adoii.
haha tak habisss lagy membebel! huagggg sabojelaaaa
okay harini hari kedua sebelum byla naik sekolah balikkk, adoii malas! ade siapa-2 nak ganti kan bylaaa.
membebel lagy! blablabla haha okay balik cerita balik
harini petang byla dah pegy pasar malam  dengan eyka budak kelas byla laaa (mesti tak kenal kann)
haa! by haaa budak dia! nak tengok sgt kann. TENGOK :)

tuuuuu budak dia!
okay balik lagy cerita, sebenarnyee tak beli ape punn, saje nak jalan-2 sebab dah bosan gileeee . taktahu nak buat apeee .
lepas tuu kan eyka belanja byla beli tudung bawal macam dian pelangi tuuuu. thankyouuu dear :)

haaa tudung warna coklat macam tuuu tauu! perempuan tu bukan byla tauuu , hihi :) curi dalam google jeee .

cerita lagy balik, dah siap semua, baru balik . tapi still bosan nak mampuihh . okay takpee tunggu lepas maghrib sebab nak keluar ngeteh dengan kawan kawan dari kecil!~ lepas ny kawan byla tuu dah nak kahwin so takdapat nak lepak lagy. kiteorg pun keluar laaa malam tuu dinner dekat kfc jeeee. hihi cakap macam jauh kan
hmm, act tinie takde motor tyme tuu. so kteorg decide nak ulang alik . okay byla laaa driver nyeee!
dah taknak panjang cerita, sampai sane order makan semua, bercerita bagai semua. 

kiteorg dinner dekat situuuuuu!

then biela ajak pegy karaoke! wahh dah malam tapy sempat lagy (biela tu mmg name same dengan byla okay , nak kenal tukar ejaan jee hihi )
dekat jasin jeeee! sebelah kfc . haha

dah melalak macam ape semua , kteorg pun decide balik sekali naik 3org . hahaha macam apeejeee

haaa! naik macam tuu, contoh je tauuu! motor kiteorg lagy cantikk. muat tauu seat. hihi

nasib baik dah malam, polis pun tyme tu tak keluar. hihi
naik dah macam estet tauuu, dengan gelak la , menceceh banyak la semua .
haha serious best sgt-2, dah lame tak buat kerja bodoh tuuu! dulu tyme kiteorg budak budak lagy selalu berlaku. ny dah besar pun still buat lagy . haha
tuu maybe last la kot, sebab lepas ny tinie tuu nak kahwin, awal kannn? dah jodoh diaaa , takpee!
adoii, lepas ny dah susah la kiteorg nak keluar semua kan, tinie dah takde , takbest! tak boleh nak gelak semua macam orang gileeee. huagggggggggggggggggg rindu nanty! 
dah dah nanty menangis pule kannn.
cukup ehhh nanty byla update lagy, jangan rindu byla tauuu, hihi perasan puleee


kbai jage diri salam :)




❤ older posts /
January 24, 2012
berjimba dengan emak @ 11:51 PM | 0 talkative person(s)


hye! sihat tak semua? harini tak banyak cerita punn 
act, byla nak cerita yang harini byla keluar dengan emak byla kejapp tauuu!
alahaii, pegy jasin jeee , byla ny cakap macam keluar pegy australia kannn. bajet! hihi
bangun je dah ajak mak pegy buke acc sebab byla belum cukup 18 lagy laaa,
alaaaa, masih budak mentah kannn! alaa takpeee kecik comel kannn. adoiii 
perasannnn kann! hihi layan jelaaaa.
bangun jee mak tengah masak then terus ajak, haaa mendapat la kannn
mak cakap baru bangun mandi semua tak lagy nk ajak oranggg
hihi malu kejappp , okay pegy mandi semuaaa, tehn ajak lagyy
mak cakap aikk dah siap dahh, adoii buat tanya puleee perli kee ape tuuu. hihi
siap smeua keluar berdua dengan emak auwwww romantik kannn. dah jangan jealous! haha
duduk buat acc tuu takde la lame mane kannn, dalam 2jamm macam tuu. haihhh!
tak lame? tuihhh hihi panas bontott ny haaa!
dah siap semua, balik amik kucing puleee nak hantar dekat klinik haiwann.
wekkk kucing kitee demam and sakit mata tauuu. alahaii, kucing pun nak bermanja! layan kann ajeee
cek cek, tetibe doktor tuu cakap baru nak dedau mean baru nak demam la tuu. alahaiii
dedau pulee macam manusia pule haaa! ahha kelakar tauu
doktor tuu letak ubat mata then bagi suntik sama itu kucing . terus diammm kucing tuu! amek kau.
ade orang puji cantik kucing, adoii tengok tuan laa. hihi perasan lagy! klinik haiwan pun berduyun duyun orang datang macam hospital besar melaka pule haaa.
okay siap semua baru laa balik , heeee nak tahu takk byla berjalan dalam panas terik nak mampuihhh!
terbakar kulit rasenyeeee, duduk dalam kete pun buke air cond punye la kuat tak rase ape juge . ehhhhh redha jelaaaa.
hihi adoi sorry semua, tak dapat nak tangkap gambar kucing semua tunjuk dekat korang kannnn.

kbai jage diri salam :)



❤ older posts /