+Follow|Dashboard
♥ Perfectly Imperfect ♥
The owner

Nobody perfect!
Think u are perfect? Think Again!

Hero&Heroin

MR.ISMAIL ♥ MRS.NORHAYATI

Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : Byla
Background : FPA
Also thanks to: Lettha

Scream loudly





December 23, 2011
kenangan @ 9:33 AM |

22/12/2011 khamis , 8.30 p.m :)
hari ini byla nak cerita pasal someone yang byla rase dia seorang sempurna di mata byla . rupe harta umur bukan jady penghalang untuk byla sayang org kan . tuhan dah temukan kami pada tahun 2010 , perkenalan kami mungkin baru setahun lebih sekarang . even kami tak kenal lama tapy di sebabkan perangai , perwatakan dia membuatkan hati byla betul-2 teringin nak kenal dia dengan lebih dekat lagy . maybe permulaan perkenalan masing-2 malu , biasa la kan baru lagy tapy bile hari-2 contact semakin lama hati ny timbul perasaan sayang dekat dia . perkenalan kami semua bermula dari pak cik dia sendiri . ERWAN NIZAM :) yeaa , thnks to him

satu malam , byla dapat misscall darinya . bermula dari misscall la kami kenal dengan lebih dekat lagy sampai masing-2 simpan perasaan yang sama . tapy sorg pun tak pernah ungkap perasaan sygg antara satu sama lain . heee -,- mungkin malu kan . takpee la . kami tak pernah henti contact bile masing-2 dah kenal . kami sering contact bermula dari tibanya bulan puasa . kejutkan bangun sahur , sometime text bile balik dari terawih , text bile free . tu semua tak pernah miss dalam perkenalan kami . sehinggalah byla betul-2 sedar yang sygg byla dekat diri sudah terlalu kuat apabila pagi sahur dia text and say petang tu dia nak balik kg dia dekat kelantan . tyme tu mestilah byla pesan " hati-2 bawak motor balik nanti , jangan bawak laju-2 and macam-2 la " tu semua tak pernah henti-2 keluar dari mulut supaya suruh dia hati-2 bile balik kg nanti . sebab byla tahu melaka ke kelantan bukan dekat kan . so , macam-2 boleh jady if tak hati-2 . dari situ byla perasan yang kerisauan byla dekat dia semakin membuak-buak . then , lepas byla pesan semua tu dekat dia . dengan slumbernya dia reply text tu " ala . jady ape-2 pun tu semua dah ajal " . omg ! seriously tyme tu macam-2 byla rase bile dia cakap macam tu and sygg dekat dia terlalu kuat sampai la air mata mengalir pagi-2 sahur tu . yaaa byla dah mula sygg dekat dia :) its okay byla diam kan diri and tak sure dengan perasaan ny lagy . kami still contact buat-2 macam takde ape kan . tapy , dia betul-2 tak pernah buat byla risau sebab sepanjang perjalanan dia ke kelantan , dia akan text byla bagitahu bile dia stop dekat hentian mane-2 . ya allah ! tyme tu byla happy sangat-2 sebab dia still ingat byla even tyme tu hati dia excited gile nak jumpa family dia kan . 

tiba malam mantai raya , dia dekat kg dia di kelantan , byla dekat kg byla di alor gajah . kami berada di jarak yang jauh sangat-2 . perasaan rindu mula membuak-buak . tapy , kami lepaskan rindu dengan bergayut berjam-jam malam mantai tu . orang lain busy menyiapkan persiapan untuk raya esok . tapy byla terperap dalam bilik tak henti-2 bergayut dengan dia . malam tula banyak sangat cerita yang di keluarkan . sampai tak tahu ape lagy yang nak cakap kan . gayut punya gayut sampai la nak dekat 1 pagi . yeaa , mula suruh dia tidur sebab takut esok dia telajak nak pegy sembahyang raya pulee kan . then , dia suruh kejutkan nanti . okay sygg sebab you ape pun boleh . tepat pukul 7 byla kejutkan dia suruh bangun siap-2 pegy sembahyang raya . dia jawab telefon dengan suara yang sedikit manja sebab baru bangun tidur kan . eeee suke tuu :) then , byla pun mule bangun siap-2 sampai la tunggu orang laky balik dari sembahyang raya . pukul 9 si dia hantar text " selamat hari raya yang maaf zahir " yaaa byla ingat lagy okay ape dia hantar even dah setahun berlalu . heee -,- hati sedikit happy bile dapat text dari dia . okay then kami pun text sepanjang hari tu tak henti-2 . maybe rindu sangat hehe padahal dah on call . takpe la sygg punya pasal . 

dari start kami bersama memang msg dari dia tak pernah miss . byla mesti dapat text dari dia . byla bangun pagi dia kejutkan , byla nak mandi or buat ape-2 semua nak tunggu dia text , byla demam dia suruh makan ubat , byla tidur lambat dia marah and semuanya la mesti nak tunggu dia text dulu baru boleh jalan . hehe -,- best kan macam tu . demam cinta la tyme tu katakan . semuanya nak dia ade baru kerja boleh buat . pegy mane-2 mesti bagitahu dulu and pegy mane-2 mesti hantar gambar . sebab nanti tak cye ade dekat mane kan . haha rindu tu :) sebab tyme tu byla ingat yang rumah byla ade openhouse tapy dia ade dekat kelantan lagy . tengah-2 text dengan byla tetibe senyap . hmm byla pun senyap la kan ape lagy . then dia call byla bagitahu ade dekat air terjun pegy mandi dengan pakcik and kawan-2 dia . byla pun okay jela tapy dia hantar gambar maybe sebab byla tak cye kan . dia hantar la gambar okay baru byla cye . hehe sygg sampai macam tu sekali kan . dah bpe hari duduk dekat kg dia terpaksa balik sini untuk teruskan tugas pekerjaan dia dekat sini . biasa la adat perantau kan . tapy dia still ulang perangai tyme mula-2 dia balik kg . dia henti dekat mane-2 mesti dia bagitahu . hehe ingat lagy dekat byla . ya allah happy sangat :) perangai dia tak pernah berubah sikit pun bile balik sini . then , tyme byla together dengan dia tu byla baru form3 and baru nak amek pmr tu . and dia nasihat kan suruh off fhune nanti tak fokus bagai . okay tapy byla cakap byla takut dia contact dengan orang lain nanti . so , dia amek keputusan untuk off fhune same-2 dengan byla . ya allah sebab tak nak byla terganggu dia sanggup off fhune sbb byla kan . byla ingat kan dia tipu . tapy letak je fhune dari gayut dengan dia . byla call balik dia dah off . hee betul dia jujur . suka :) sampai la 1 week baru kami onn fhune balik . contact macam biase balik , lepaskan rindu seminggu kan tak contact . hehe . dia sentiasa ade dengan byla tyme byla happy , sedih , and segalanya . dia sentiasa ade di sisi byla . di sebabkan tempat kerja dia dengan rumah byla tak jauh . kami amek kesempatan untuk berjumpa . nak di ikutkan seminggu berkali kali la kami jumpa . selama jumpa dengan dia tu . macam-2 kerenah yang dia buat boleh buat byla tak boleh nak lupekan dia and bertambah sygg dekat dia . 

betul cakap orang kan , kebahagiaan yang kita lalui susah untuk kekal selamanya . hubungan kami tergantung tak bertali . kami memang tak pernah keluarkan perkataan "PUTUS" tapy bile perangai dia berubah dengan tibe-2 buat byla hairan sangat-2 . diri byla , memang byla fikir byla dengan dia still macam biase . tapy tak tahu ape sebab dia berubah , dia dah fikir yang kami takdee ape-2 hubungan lagy . maybe sekarang byla boleh cakap yang hubungan kami memang tergantung tak bertali . tyme tu byla sedih sangat-2 . byla betul-2 kehilangan dia . tapy byla tak pernah henti berdoa and berusaha supaya dia kembali dekat byla balik . byla sygg dia , byla tak nak hilang lelaki yang sangat baik di mata byla . 

sayanggg
i betul-2 sayang you and i tak nak kehilangan you . you segalanya bagi i . i tak boleh nak tengok you hidup dengan orang lain sebab i sentiasa ade dengan you . memang kita tak boleh nak melawan takdir sayangg . tapy , hati i memang untuk you . i sayang you sangat-2 :) selagi kita ade dekat dunia ny kita mampu merancang kan sayanggg untuk kebahagiaan kita sendiri tapy allah yang tentukan segalanya . allah sentiasa ade dengan kita kan and kita di beri peluang untuk berdoa supaya kita boleh dapat kebahagiaan kita . kan sayanggggg :'( i love you so much biyyyyy

yang aku cintai : MUHAMMAD SAIFUL BIN SUKRI
yang mencintaimu : NABILAH BINTI ISMAIL 


❤ older posts / newer posts ❤